Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

'De zaterdag van de senioren'

19 februari 2017 22:00

Zaterdag 18 februari werden er drie wedstrijden afgewerkt door onze senioren. Het eerste elftal speelde in een weinig enerverende wedstrijd met 0-0 gelijk in en tegen Bolsward. Het tweede elftal mocht voor het eerst dit kalenderjaar de wei in. Op bezoek bij hekkensluiter TONEGO kwam men niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het vierde elftal wist zijn wedstrijd wel winnend af te sluiten. In de derby om het Tjeukemeer wist de equipe van Stephan Berger en Jelmer Kraak met 1-2 te winnen.

Delfstrahuizen 1

Het eerste elftal ging op bezoek bij de nummer acht van de ranglijst Bolsward. Op het stroeve kunstgras werd er in een teleurstellende wedstrijd uiteindelijk 0-0 gelijk gespeeld. De KNVB zou er misschien goed aan doen om een aantal (kunstgras)velden eens te herkeuren waaronder die van Bolsward. Het bikkelharde veld kan nog wel eens voor rare ongelukken zorgen. Overigens was dit niet de oorzaak van het puntverlies. Beide ploegen probeerden wel maar waren niet bij machte om kansen te creëren. Het enige wapenfeit in de eerste helft kwam van Steffen Mulder die zijn doelpoging helaas gepareerd zag worden. Vlak na rust waren het de withemden die van geluk mochten spreken. Meteen vanaf de aftrap kwam Bolsward er gevaarlijk uit en raakten zij de lat. In het vervolg van de tweede helft werd Delfstrahuizen iets beter. In de slotfase van het duel kon de equipe van trainer Martin de Jong zelfs nog drie punten stelen. De ingevallen Arjan de Ruyter zag zijn kopbal net geen doel treffen en ook Kevin Tinga kon zijn goede actie niet bekronen met een doelpunt. Dit kiezelharde schot werd er fantastisch uitgetikt door de doelman van Bolsward. Met de brilstand nog op het bord floot de scheidsrechter uiteindelijk voor de laatste keer. Delfstrahuizen verloor niet maar heeft nagelaten goede zaken te doen op de ranglijst.

Delfstrahuizen 2

Met een magere selectie (9 eigen spelers, 2 spelers van het derde en een ongetrainde houten klaas van 32 lentes jong) werd er afgereisd naar Luttelgeest. Tegen de rode lantaarndrager was Delfstrahuizen de betere ploeg en dit resulteerde na ongeveer een kwartier in een 0-1 voorsprong van de voet van Jelle Vaartjes. Of het bewust was is nog onbekend maar het puntertje vanaf 25 meter vloog mooi over de keeper. Hierna ging het spel wat op en neer maar was het Tonego dat uiteindelijk het net wist te vinden. Sipke Kootstra – normaal gesproken leider – moest daardoor voor het eerst vissen. Tot ieders verbazing kwam na rust ook de andere leider Sebastiaan Baanstra in wedstrijdtenue uit de kleedkamer. Door wat personele problemen moest er –  tot hilariteit bij de meegereisde supporters – een beroep worden gedaan op de topspits van weleer. Het was uiteindelijk Tonego dat op voorsprong kwam.  De ietwat slechtziende scheids van deze middag was ervan overtuigd dat Harm Jan van Asperen een overtreding maakte binnen de 16, deze strafschop werd uiteindelijk benut.  De terechte gelijkmaker viel in de allerlaatste minuut. Een uittrap van Sipke Kootstra werd keurig verwerkt door Danny de Vries. Na de aanname nam hij, enigszins geïrriteerd over het verloop van de wedstrijd, de bal op de pantoffel. Deze verdween vervolgens achter de keeper van de thuisploeg. Gezien het wedstrijdbeeld konden beide ploegen leven met een punt.

Delfstrahuizen 4

Het vierde elftal moest afreizen naar de andere kant van het Tjeukemeer. In Idskenhuizen ontstond uiteindelijk een boeiende pot voetbal met Delfstrahuizen als winnaar. De thuisploeg speelde zeer aardig en was dan ook voor het overgrote deel aan de bal. VVI wist ook terecht op voorsprong te komen door een kopbal uit een corner. Delfstrahuizen kwam niet veel later langszij ware het niet dat de scheidsrechter het doelpunt afkeurde op zeer discutabele wijze. Michiel Bakker wist een vrije trap direct prachtig tegen de touwen te schieten. De scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel zonder dat de bal nog door een medespeler werd geraakt. De withemden lieten zich echter niet van de wijs brengen en wisten na rust de wedstrijd uiteindelijk nog te kantelen. Wilco de Vries zorgde voor de gelijkmaker. Hierna ging men op zoek naar meer en kwam het ook op een terechte voorsprong. Stephan Berger wist vanaf de cornervlag de bal op geniale wijze over de keeper te krijgen. Door deze 1-2 overwinning doet Delfstrahuizen goede zaken met het oog op de ranglijst. De equipe van Jelmer Kraak en Stephan Berger is nu koploper met 27 punten uit 12 wedstrijden.