Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Delfstrahuizen boekt 3e overwinning op rij!

22 november 2016 9:00

De inhaalwedstrijd tegen Lions stond op het programma, bij winst zou de aansluiting bij de top worden gewaarborgd. In een matige eerste helft wist de hekkensluiter snel op voorsprong te komen. Na deze tegentreffer leek Delfstrahuizen wat meer uit zijn schulp te kruipen. Het was Kevin Tinga die uiteindelijk de verdiende gelijkmaker op het scorebord zette. Na rust waren de withemden beter en wist het via doelpunten van Arjan de Ruyter en Toni Bongaerts de drie punten mee te nemen uit Leeuwarden.

Lions heeft geen slecht team en de verwachting vooraf was dat ze hun huid duur zouden verkopen. Dat bleek juist, want binnen 10 minuten wist Lions te scoren na een (letterlijk) slippertje in de verdediging van Delfstrahuizen. Lions zat er goed op en rook dat er meer mogelijkheden waren. Delfstrahuizen begon wat onrustig maar kwam na een tijdje steeds beter in de wedstrijd. Na plm een half uur wist Kevin Tinga met zijn snelheid de verdediging van Lions achter zich te laten en zorgde voor de 1-1. Het spelbeeld was na dit doelpunt volledig omgedraaid en Lions strooide met foute passes. Tegelijkertijd was de eindpass van Delfstrahuizen nog niet goed, waardoor er met 1-1 gerust werd.

Na de rust was er een zelfde spelbeeld als voor rust, Delfstrahuizen oogde iets beter. Beide keepers lieten gedurende de wedstrijd 1 op 1 reddingen zien en de keeper van Delfstrahuizen; Pieter de Ruyter pakte een paar lage voorzetten goed van het natte gras. Rond de 65e minuut wist Arjan de Ruyter (net terug van een blessure) de 1-2 te maken uit een afgeslagen bal. Dit doelpunt ontstond doordat Delfstrahuizen goed druk zette met Kevin Tinga voorop. Inmiddels leek in ieder geval 1 speler van Lions het hoofd te hebben verloren, hij dacht mogelijk dat hij in een karatetoernooi was beland. De scheidsrechter floot op zich goed, maar had hiertegen meer mogen/moeten optreden. Het schoppen, spugen naar de tegenstander en het commentaar van de staf van lions op de tegenstanders gaven geen pas en getuigde niet van onderling respect. Al met al werd Arjan Wever (een van de betere bij Delfstrahuizen) uit de wedstrijd geschopt en vervangen door Berend Visser. De trainer van Delfstrahuizen wisselde Arjan de Ruyter en Steffen Mulder voor Jelle Wesselius en Evert de Jong. Deze laatste maakte zijn eerste minuten in de hoofmacht van dit seizoen na een slepende blessure uit de voorbereiding. De drie wissels vielen sterk in en de sterke bank van Delfstrahuizen is mede debet aan de hoge klassering op de ranglijst. Rond minuut 80 gaf Jelle een gave assist op Tony Bongaerts, die het prachtig wist af te maken, 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, nu moest iedereen nog heel van het veld af. Uiteindelijk wist Delfstrahuizen vrij ongeschonden uit de wedstrijd te komen. Deze overwinning is er eentje van het collectief, een prachtige teamprestatie. Door dit resultaat staat de equipe van Martin de Jong op een prachtige tweede plaats.