Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Seniorennieuws: Alleen drie punten voor Delfstrahuizen 4

6 november 2016 15:45

Afgelopen zaterdag wist alleen het vierde elftal zijn wedstrijd in winst om te zetten. Thuis wist men Oudega 2 met een forse 7-0 nederlaag naar huis te sturen. Voor Delfstrahuizen 2 duurde de wedstrijd tegen koploper Joure 2 net iets te lang. Na tachtig minuten wisten de Jousters op voorsprong te komen en deze werd uitgebouwd naar 3-0. De dames hadden wederom een uitwedstrijd en wist met 3-3 een punt mee te nemen uit Marknesse.

Delfstrahuizen 4 was de enige die thuis mocht aantreden op het eigen 'Sportpark de Kampen'. In deze wedstrijd was het al snel duidelijk wie de lakens uit zou gaan delen. De krachtsverhouding tussen beide ploegen was enorm. De thuisploeg wist door doelpunten van Jorn Sikkes, Marten de Haan en Bernardus Holtrop al met een comfortabele 3-0 te gaan rusten. In de tweede helft kwamen hier nog vier doelpunten bij door respectievelijk Bernardus Holtrop, Gjalt de Haan, Bennie Visser en een eigen doelpunt. Oudega werd nog enigszins gespaard, had Delfstrahuizen 4 het vizier op scherp gehad waren dubbele cijfers mogelijk geweest.

Het tweede elftal moest aantreden tegen de trotse koploper sc Joure 2. Binnen deze ploeg zaten een aantal bekende gezichten die vorig jaar kampioen werden met het eerste elftal. Ondanks deze kwaliteitsinjectie ging de eerste helft gelijk op, de ploegen gingen dan ook rusten met de brilstand nog op het scorebord. In de tweede helft had Delfstrahuizen 2 het moeilijk maar bleef het zeer lang op de been. Helaas duurde de wedstrijd tien minuten te lang, na tachtig minuten wist Joure de bevrijdende 1-0 te maken. Hierdoor bleek het verzet van Delfstrahuizen gebroken waarna de koploper nog tweemaal wist te scoren. De 3-0 eindstand betekende een geflatteerde maar wel verdiende overwinning van Joure 2.

De dames moesten afreizen naar SVM wat op een knappe derde plaats stond. In een spannende eerste helft wist de thuisploeg uiteindelijk met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan. Vlak na rust leek SVM de wedstrijd te beslissen door ook de 2-0 binnen te schieten. Dit was het moment dat ook EBC/Delfstrahuizen van zich liet horen en de wedstrijd volledig wist te kantelen. Door twee doelpunten van Teunieke de Ruyter wist men op gelijke hoogte te komen. Jellina Keulen zorgde helemaal voor euforie door de 2-3 binnen te schieten. Helaas vond de scheidsrechter het nodig om tien minuten blessuretijd bij te trekken. In deze lange slotfase wist de thuisploeg alsnog weer langszij te komen waardoor er uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord kwam.