Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Delfstrahuizen 2 boekt tweede overwinning van het seizoen

7 december 2021 16:15

Onder leiding van (interim) trainer Jonne Boonstra boekte Delfstrahuizen na twee forse nederlagen de tweede overwinning het seizoen. In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. De thuisploeg kwam op slag voor rust dan ook terecht op voorsprong. In de tweede helft kwam Staphorst beter in de wedstrijd, maar tot scoren kwam het niet: 1-0.

Door de afwezigheid van trainer Jan Slump en maar liefst 6 spelers (waaronder aanvoerder Jesse Otten) was de ploeg genoodzaakt om gebruik te maken van de wisselspelers van vorige week bij Delfstrahuizen 1. Voor deze groep een geschikt moment om zo weer eens de volle 90 minuten te spelen. In de beginfase had Delfstrahuizen verreweg het betere van het spel. De thuisploeg speelde prima positiespel, maar kon het vele balbezit niet goed omzetten tot echt grote kansen. Onder toeziend oog van gastheren/koffieheren Han en Yoran en wat fanatieke outdoor gymmers kreeg de thuisploeg na zo’n 15 minuten haar eerste echte kans. Na uitstekend voorwerk van linksback Wisse Wieringa wist Kean Bakker de voorzet helaas niet om te zetten in een doelpunt. Kort daarna voorkwam de doelman van Staphorst de 1-0. Een vrije trap van Steffen Mulder werd tot hoekschop verwerkt . Tussendoor probeerde Gjalt de Haan het nog met een omhaal, maar zijn poging raakte meer hoofd (lees; verdediger Staphorst) dan bal. Ook prima steekballen vanuit het centrale duo Elmar Schepers en Jelle Vaartjes werden door de buitenspelers niet omgezet tot echt grote kansen.

Na een half uur spelen kroop Staphorst wat uit zijn schild, wat leidde tot twee uitstekende mogelijkheden. Een messcherpe counter werd keurig gepareerd door doelman Tycho Jetten en het cadeautje (glijpartij van centrale verdediger Jelle Vaartjes) werd niet uitgepakt door aanvoerder van Staphorst. Kort voor rust bereikte Elmar Schepers met een mooie steekpass buitenspeler Toni Bongaerts. Zijn schot werd van richting veranderd. Mede hierdoor was de keeper van Staphorst kansloos: 1-0.

Vlak voor rust kwam voor de goed spelende Kimi Abma en Elmar Schepers de wedstrijd helaas ten einde. Door ongelukkige botsingen met middenvelder en aanvaller van Staphorst konden zij helaas de wedstrijd niet voortzetten. Voor hen kwamen respectievelijk Rick Koopman en Siebe Hepkema in de ploeg.

Na een korte break (5 minuten) begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Delfstrahuizen kon het overwicht van de eerste helft helaas niet voortzetten in het tweede deel van de wedstrijd. De ruimtes tussen de linies werden te groot, waardoor Staphorst steeds vaker en makkelijker de vrije man kon vinden. Echter leidde dit overwicht niet tot grote kansen. Het kwam vaak niet verder dan afstandsschoten van buiten de zestien. Ook het vele aantal corners en de voorzetten vanaf de zijkant misten vaak precisie. Na een uur spelen kreeg Delfstrahuizen een opgelegde kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De bal kwam na een counter voor de voeten van Gjalt de Haan. De Haans steekpass bereikte laatkomer (en hierdoor invaller) Maarten Vaartjes, zijn schot ging rakelings naast. Kort daarna kon Jelle Vaartjes de wedstrijd beslissen. Wederom raakte hij in gevecht met het veld, waardoor de doelman van Staphorst de bal makkelijk kon oprapen.

In de absolute slotfase zette Staphorst nog een paar keer aan. Het zorgde voor een aantal hachelijke momenten in de zestien van Delfstrahuizen. Gelukkig kon de thuisploeg telkens opgelucht adem halen. Niet veel later vloot leidsman Edwin vd Avoird voor het laatst waardoor Delfstrahuizen de welkome 3 punten mocht bijschrijven.

Delfstrahuizen 2 kan zich vanaf nu opmaken voor de tweede seizoenshelft. Op 29 januari hervat de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen Creil-Bant 2. Hopelijk kunnen alle voetballiefhebbers de wedstrijden dan weer live meemaken!