Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

4e klasser vv Delfstrahuizen verliest nipt met 3-2 van hoofdklasser vv Heerenveen

10 november 2017 18:30

Het vlaggenschip van Delfstrahuizen slaagde er afgelopen woensdag net niet in om te stunten. Bij hoofdklasser vv Heerenveen ging Delfstrahuizen met minimale cijfers: 3-2 ten onder. De ploeg van trainer Martin de Jong liet het balbezit aan de gastheren en probeerde zelf gevaarlijk te worden in de omschakeling. Uiteindelijk moest Delfstrahuizen net zijn meerdere erkennen in de hoofdklasser.

In de eerste helft kwam Delfstrahuizen de vroege openingstreffer van vv Heerenveen knap te boven. De 1-0 achterstand werd omgebogen door een doelpunt van Sjoerd de Haan na een uistekende vrije trap van uitblinker Kevin Strampel. Kort daarvoor werd er nog een penalty hoog over geschoten door routinier Jelle Wesselius. Vlak voor rust wisten de gastheren wederom op voorsprong te komen. Heerenveen wist in de rebound de 2-1 te maken nadat de bal terug kwam van de paal.

Na rust bleven de gasten strijdlustig en werd er veel energie gestoken in de wedstrijd.
Heerenveen was wel de betere ploeg en toch wist Delfstrahuizen door veel strijd en tomeloze inzet er een wedstrijd van te maken. De vierdeklasser had zelfs kansjes op gelijkmaker maar het laatste stukje geluk ontbrak. Het goed operende middenveld en achterhoede in combinatie met de uitstekende keepende Paul Roozendaal moest pas vijf minuten voor tijd de beslissende 3-1 incasseren. Niet veel later werd de slotfase toch nog spannend door een treffer van Toni Bongaerts.

De massaal meegereisde supporters uit Dolsterhûzen zagen dat de stunt er helaas net niet meer in zat. De toeschouwers hebben door het goede optreden van de artiesten op het veld wel een mooie wedstrijd gezien. Compliment aan de ploeg en begeleiding. Knappe prestatie en uitstekende wedstrijd van equipe van trainer Martin de Jong. Delfstrahuizen kan met opgeheven hoofd het bekeravontuur verlaten. Aanstaande zaterdag is het zaak om deze goede week af te sluiten met een overwinning op Vitesse'63.

Verslag: Peter Slump