Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Matig Delfstrahuizen langs HJSC

31 mei 2022 19:15

Een moeizaam spelend Delfstrahuizen heeft afgelopen zaterdag gewonnen van HJSC. Waar de withemden in de eerste helft vergaten om de score uit te bouwen bleef het steken op 1-0. In de tweede helft hadden de gasten de wind in de rug en maakten het de ploeg van trainer Jonne Boonstra behoorlijk lastig. Men kwam ook een aantal keren goed weg. In de slotfase werd echter de overwinning veilig gesteld: 2-0.

Delfstrahuizen vloog uit de startblokken. Het was na vier minuten al raak. Een pass van Evert de Jong werd niet goed weggewerkt door de rechtsback van HJSC. Wisse Wieringa wist hier van te profiteren na goed doorzetten en uiteindelijk de doelman te verschalken. Op een moeilijk bespeelbaar veld probeerden de withemden vervolgens de vroege voorsprong uit te bouwen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. HJSC kreeg namelijk een enorme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Jelger de Boer kwam aan de rechterkant door en versierde een gemakkelijk gegeven strafschop van de verder goed leidende scheidsrechter. Dit buitenkansje kon echter niet worden verzilverd door Piet Jan Nauta omdat diezelfde Robin Visser zijn inzet de baas was.

Na deze enorme opsteker voor Delfstrahuizen kwam HJSC nog tweemaal goed weg vlak voor rust. Het was twee keer Kean Bakker die op aangeven van Evert de Jong alleen op de doelman af mocht. De eerste 100% kans was een één op één situatie waarbij de rechtsbuiten met zijn chocoladebeen mocht afdrukken. Doelman Johan de Boer was hier echter de baas. Niet veel later was het wederom Kean Bakker die op de doelman af mocht na een pass van Evert de Jong. Dit keer kon zijn inzet niet gekeerd worden door de doelman. De inzet van Bakker was prima te noemen maar laatstgenoemde had de pech dat de bal door het harde veld zo over de goal stuiterde. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na rust een ander spelbeeld. HJSC speelde met de wind in de rug en probeerde alle ballen achter de verdediging te leggen. Daarnaast waren de withemden in balbezit ook behoorlijk slordig waardoor het de gasten behoorlijk in de kaart speelde. Na zeventig minuten waren de gasten dan ook dichtbij ware het niet dat de kopbal van Piet Jan Nauta net langs de paal vloog. Vlak voor het eind kwam Delfstrahuizen helemaal goed weg. Een kopbal van Henk Hoekstra viel bovenop de lat waarbij ook Robin Visser de bal nog toucheerde. Uiteindelijk kon heel Delfstrahuizen opgelucht adem halen toen invaller Boas van Schaik profiteerde van een slippertje achterin. De aanvaller schoof de bal vervolgens bij – de ook ingevallen – Sjoerd de Haan die het laatste zetje kon geven: 2-0.

Met dit laatste wapenfeit stelde Delfstrahuizen de vierde zege op rij veilig. Volgende week wacht Delfstrahuizen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Men reist dan af naar het altijd lastige Tollebeek.