Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Delfstrahuizen na rust langs Foarut

23 mei 2022 20:45

Na twee opeenvolgende thuisoverwinningen moest de equipe van trainer Jonne Boonstra afreizen naar het hooggelegen Menaldum. Daar moest men aantreden tegen het wisselvallig presterende Foarut. De thuisploeg deed lange tijd mee met de bovenste plaatsen maar heeft een behoorlijk vrije val gemaakt op de ranglijst. Dat het niet het Foarut was van de eerste weken bleek deze zaterdag ook. Op het eerste half uur na was Delfstrahuizen heer en meester. In de rust moest Delfstrahuizen echter wel met een achterstand aan de thee. Vlak na rust werd er orde op zaken gesteld waar Eize Slump vervolgens zo’n tien minuten voor tijd zorgde voor de terechte voorsprong en uiteindelijk winst: 1-2.

Zoals hierboven vermeld was het eerste half uur niet voor de withemden. Foarut was een stuk feller in de duels en dit zorgde voor behoorlijke problemen. Tot echt grote kansen kwam de thuisploeg echter niet. Dit was echter niet de verdienste van Delfstrahuizen De voorwaartsen van Foarut maakten veelal verkeerde keuzes waardoor men Robin Visser tot dat moment nog niet op de proef stelde. Dit veranderde echter na zo’n twintig minuten spelen. Het was Andries van der Meer die ontsnapte aan de verdediging van Delfstrahuizen en met links knap wist af te drukken.

Deze tegenvaller was wel het sein voor Delfstrahuizen om er maar eens een schepje bovenop te doen. Men ging wat hoger druk zetten waar met name de verdedigers van Foarut moeite mee hadden. Zij brachten het middenveld namelijk veelvuldig in de problemen waardoor Delfstrahuizen de teugels in handen nam. De withemden creërden vervolgens ook vele kansen waar met name jeugdspeler Boas van Schaik een dot van een kans kreeg. Zijn volley vloog echter over de lat. Doordat Delfstrahuizen zijn kansen niet benutte moest men met een achterstand aan de thee.

Na rust was het zaak om de stand weer snel gelijk te trekken. Dit had – de steeds beter in vorm verkerende – Nick Berghout goed begrepen want hij wist op aangeven van Kean Bakker knap af te drukken vanaf de zestien meter: 1-1. Deze gelijkmaker sterkte Delfstrahuizen dusdanig dat Foarut nog nauwelijks van eigen helft af kwam. Met name Kean Bakker had met een drietal één op één situaties met de doelman er meer uit moeten halen. Ook Evert de Jong kreeg nog een gigantische kans maar zijn inzet werd nog door aanvoerder Harmen Schuitmaker van de lijn gehaald. Aan de andere kant had Foarut na de gelijkmaker nog twee gevaarlijke momenten ware het niet dat de voorzet hierin net wat te scherp was waardoor de aanvallers net te kort kwamen om er een voet tegenaan te zetten.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Delfstrahuizen uiteindelijk wel loon naar werken. Het was Eize Slump die vanaf de linkerkant op stoom raakte. Met zijn snelheid rende hij alles en iedereen voorbij waarbij de middenvelder vervolgens de bal achter de doelman wist te leggen. Van een echt slotoffensief was ook nauwelijks sprake meer waardoor Delfstrahuizen weer drie punten bij kon schrijven.

Een zeer mooi resultaat tegen een toch wel stugge tegenstander. Volgende week neemt Delfstrahuizen het thuis op tegen HJSC. Deze tegenstander wist afgelopen zaterdag nog een knap punt te pakken tegen vv Sleat.