Delfstrahuizen boekt ruime overwinning op Willemsoord

30 augustus 2020 19:45

Sinds maanden stond er eindelijk weer een officiele wedstrijd op het programma. Delfstrahuizen is in het bekertoernooi gekoppeld aan Willemsoord, DWP en Udiros. De ploeg van Gerben Visser mocht het bekertoernooi aftrappen tegen eerstgenoemde. Op een perfecte grasmat had Delfstrahuizen het in de beginfase moeilijk. Willemsoord wist – middels een knappe goal – op voorsprong te komen. Nog voor rust kwam Delfstrahuizen op gelijke hoogte. Na rust hadden de withemden een fors veldoverwicht. Via Kean Bakker kwamen de gasten op voorsprong. Later werd deze voorsprong nog verder uitgebreid: 1-4.

Zoals gezegd had Delfstrahuizen het in de beginfase moeilijk. De gasten speelden onnauwkeurig en ongeduldig. Door de geboden ruimte achter de verdediging van Willemsoord probeerde Delfstrahuizen tot kansen te komen. In deze fase was men echter niet goed genoeg om ook daadwerkelijk tot 100% kansen te komen. Aan de andere kant was het Willemsoord dat uit hun eerste krachtsinspanning meteen op voorsprong kwam. Een afgeslagen corner werd vanaf de zestien meter knap binnen geschoten.

Delfstrahuizen bleek hier niet dusdanig van onder de indruk aangezien men steeds beter ging spelen. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Arjan Wever. Een perfecte voorzet werd middels een volley op goal geschoten. De sluitpost van Willemsoord had hier echter een knap antwoord op. Na zo’n half kwam men wel op gelijke hoogte. Hier hadden de withemden echter wel wat hulp bij nodig. De eerder genoemde doelman van Willemsoord schoof de bal zo in de voeten bij Nick Berghout. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot de bal knap binnen met zijn chocoladebeen.

Vlak voor rust verzuimde Delfstrahuizen op voorsprong te komen. Een prachtige aanval belandde bij Albert van der Veen. De volledig vrijstaande aanvaller schoot echter net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant kreeg ook Willemsoord nog een grote kans. Ruben Siemonsma profiteerde van een slippertje van Evert de Jong. Laatstgenoemde kwam echter met de schrik vrij. De aanvaller van Willemsoord schoot deze 100% kans namelijk ruim naast. Deze speler van Willemsoord solliciteerde overigens de gehele wedstrijd om van het veld gestuurd te worden. De scheidsrechter van dienst had deze speler namelijk meerdere keren zijn tweede gele kaart kunnen geven. De leidsman bleek echter genadig.

Na rust zette Delfstrahuizen de goede lijn van vlak voor rust voort. De withemden gaven niets meer weg en wisten veel kansen te creëren. Het duurde echter een tijdje dat dit ook in de score werd uitgedrukt. Na een uur spelen was het wel raak. Kean Bakker profiteerde van een foute terugspeelbal en schoot de bal onder de keeper door in het net. Ook na deze treffer werden er nog veelvuldig kansen gecreëerd. Helaas lieten de withemden Willemsoord nog lang in leven door de mogelijkheden niet te benutten. Pas na zo’n 85 minuten spelen gooide Delfstrahuizen de wedstrijd in het slot. Ditmer Slump – die zijn officiële debuut maakte – bekroonde zijn goede invalbeurt met een prachtige goal. Vanaf zo’n twintig meter schoot hij het leer prachtig in de bovenhoek. In de allerlaatste minuut maakte Delfstrahuizen het nog wat erger voor de gastheren. Een fraaie pass van Eize Slump belandde bij Kean Bakker. Laatstgenoemde wist zijn tweede van de middag te maken door de bal fraai over de doelman heen te liften: 1-4. Dit was ook het slotstuk van de wedstrijd aangezien de scheidsrechter direct voor het laatst floot.

Volgende week neemt Delfstrahuizen het op tegen Udiros. Een tegenstander om niet te onderschatten. Zeker gezien men een klinkende 6-1 overwinning boekte op derdeklasser DWP.