Delfstrahuizen eenvoudig langs hekkensluiter NOK

25 oktober 2021 8:30

Na de vervelende nederlaag vorige week tegen Foarut moest Delfstrahuizen zich afgelopen zaterdag revancheren tegen hekkensluiter NOK. Delfstrahuizen is aan zijn stand verplicht om dit ook te doen maar dat zijn vaak de meest lastige wedstrijden. Dat was deze zaterdag echter niet het geval. Delfstrahuizen liet er geen gras over groeien wie er drie punten zou gaan pakken. Voor rust was de wedstrijd al gespeeld met een 0-3 tussenstand. Na rust wisten beide ploegen nog tweemaal te scoren waardoor er een 2-5 eindstand op het scorebord stond.

Vanaf minuut één deelde Delfstrahuizen de lakens uit. De ploeg van Jonne Boonstra liet zeer verzorgd spel zien en kansen waren er dan ook in overvloed. De thuisploeg leunde veelal op de defensie en probeerde door middel van counters het Delfstrahuizen lastig te maken. De eerste grote mogelijkheid kwam op naam van Kean Bakker. De spits schoot deze bal echter recht op de doelman af. Niet veel later maakte deze zelfde Kean Bakker zijn gemiste kans goed door een prachtige voorzet van Ditmer Slump binnen te koppen. De grensrechter zag hier echter buitenspel in waar veel mensen toch hun twijfels bij hadden. Niet veel later leek dit een zure beslissing te worden aangezien NOK ook een enorme kans kreeg. Doelman Robin Visser hield zijn ploeg zoals wel vaker in de wedstrijd door zich volledig voor het schot te gooien.

Dit was echter het startsein om nog meer gas te geven. De belangrijke openingstreffer viel dan ook niet veel later. Ditmer Slump werd aan de rechterkant diep gestuurd. De mee opgekomen Arjan Wever kon na een hakbal de bal prachtig voor geven aan Kean Bakker. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot de bal middels een knappe volley in het doel: 0-1. Na ongeveer een half uur spelen volgden de 0-2 en 0-3 niet veel langer. Een prachtige bal van Evert de Jong kwam net over de verdediging bij Arjan Wever terecht. Hij wist met zijn tweede assist Nick Berghout te bereiken die de bal simpel binnen kon schieten. Heel snel daarna kwam de genadeklap voor NOK. Wederom legde Evert de Jong de bal achter de verdediging op Nick Berghout. Via een kluts situatie kon Kean Bakker de bal nog net voorbij de doelman tikken: 0-3.

Tijdens de rust werd er gesproken dat men vooral niet tegen een tegentreffer aan moest lopen omdat de verwachting was dat NOK opportunistischer zou gaan spelen. Dit bleek ook en men kwam uiteindelijk na zo’n tien minuten spelen ook op 1-3. Een onnodig weggeven vrije trap belandde op het hoofd van Jelmer Dijkstra die knap raak wist te koppen. Delfstrahuizen leek wakker geschud na deze treffer want men nam daarna de touwtjes weer in handen. De marge werd uiteindelijk ook weer snel op drie doelpunten gezet door de withemden. Een foute inspeelpass van de aanvoerder van NOK Frank Witteveen kwam terecht in de voeten van Eize Slump. Laatstgenoemde dribbelde naar binnen en schoot knap raak in de korte hoek. Lang bleef deze marge op het scorebord maar vlak voor tijd wist ook Ditmer Slump zich nog op het wedstrijdformulier te zetten. Via een hoekschop schoot de rechtsbuiten op de lat. De teruggekomen bal was echter wederom een prooi voor Slump die zijn tweede treffer van het seizoen binnen knikte. In de absolute slotfase maakte NOK de stand nog iets dragelijker door ook uit een hoekschop binnen te werken: 2-5.

Volgende week wacht Delfstrahuizen een sterke tegenstander AVC. Men lijkt daar nog niet helemaal in vorm mede ook door blessuregevallen. Dit is echter niet een reden om de gasten te onderschatten. Met de steun van de vele supporters hoopt de selectie + staf om drie punten binnen te slepen en dit te vieren tijdens het oktoberfest wat daarna plaats zal gaan vinden.