JO13-1 speelt gelijk in Giethoorn

8355BL
GIETHOORN
tel. 0521-361828

GIETHOORN- De ploeg van leider Peter Hulzinga reisde voor de laatste bekerwedstrijd al vroeg af  (7;30 uur) naar het prachtige “Venetië van het Noorden”. Om een ronde verder te komen moest er gewonnen worden. In een prachtige sportieve wedstrijd stond na 70 minuten voetballen (normaal 2x half uur) een 1-1 eindstand op het wedstrijdformulier. Geen ronde verder maar wat hebben de meegereisde supporters genoten van de inzet, strijd en spel van Delfstrahuizen en ook van de tegenstander. Dit zijn de wedstrijden wat jeugdvoetbal zo mooi en boeiend maakt om naar te kijken.

Het 1e bakje koffie in Giethoorn bleek van bijzondere sterke kwaliteit want het kon ingeruild worden voor een iets minder pittig bakkie.

De voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd kan als hectisch en bijzonder worden beschouwd.
Door verschillende omstandigheden kon het team maar met 11 spelers af reizen naar Giethoorn.
Bovendien kwamen een aantal spelers en speelsters net terug van schoolkamp en dus waren deze zeker goed “uitgerust”.  En dus moest een team van 11 spelers genoeg zijn….
Bij het omkleden kwam iemand er plotseling achter dat er 2 linkerschoenen in de tas zaten i.p.v. een rechter- en een linkerschoen. Dus even snel schakelen en handelen. De moeder opgebeld en die was bereid om snel in auto stappen om de rechterpartner van de voetbalschoen te brengen. En de speler kon gelukkig op de zwarte gympen starten en meedoen. Probleem opgelost en we hadden er op deze manier weer een extra supporter erbij….

De 1e helft ging gelijk op en aan beide kanten met een paar kansjes. Delfstrahuizen kwam via een eigen doelpunt op 0-1. Maar op de terugweg werd door Sam aan de verslaggever verteld
dat Jouke zei: “Degene die schiet die is Koning” en dus wijzen we Sam als doelpuntenmaker aan.
De defensie en het middenveld van Delfstrahuizen hadden de zaakjes uitstekend voor elkaar en lieten bijna niks door. En anders was daar nog altijd onze keepster Caro. Toen de verdediging even niet goed stond maakte de spits van Giethoorn daar dankbaar gebruik en bracht Giethoorn weer langszij.
Intussen was de rechterschoen gearriveerd en kon de speler verder op echte voetbalschoenen.
Nadat de 1e helft richting de 40 minuten ging, werd de scheidsrechter gevraagd hoe lang we nog voetballen. Het antwoord luidde 45 minuten.
Dat is bij de senioren werd toen verteld, de JO13 speelt normaal 2x 30 minuten.
De scheidrechter floot gelijk voor de rust en dat klonk met name de schoolkampgangers als muziek in de oren. De pauze was zeer welkom!!

In de 2e helft golfde het spel op en neer. Aan beide kanten waren er kansen te noteren. Er werd gestreden voor elke meter en soms bracht paal of lat nog redding. De aanwezige supporterslegioenen van beide ploegen waren het eens; Dit was een fantastische en boeiende wedstrijd om naar te kijken die uiteindelijk gelijk eindigde.
En toch waren er na afloop alleen maar winnaars!!

Want het hele elftal heeft enorm goed hun best gedaan en veel respect afgedwongen onder de zware omstandigheden.
Op terugweg hebben we genoten van de prachtige toeristische route via Blokzijl en Blankenham.

Zaterdag de 1e competitiewedstrijd uit naar Flevo Boys. Dan ook weer vroeg uit de veren want de wedstrijd begint om 8;45 uur en vertrek om 7.45 uur.
Maar deze week gelukkig geen schoolkamp….

Verslag is gemaakt door een supporter van dit prachtige team.