Delfstrahuizen O15-1 verliest in en tegen Joure O15-3

13 april 2019 12:30

P. (Peter) Dirksen

Onbekend

Na de winterstop loopt het erg stroef voor de jongens en meiden van O15. Een groot aantal tegenstanders zijn, in vergelijking met de najaar competitie, een maatje te groot voor de ploeg.

Onder winterse, zomerse en herfstige omstandigheden werd er om 12:30 afgetrapt op Sportpark de Hege Simmerdyk. In de beginfase waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De duels werden met name op het middenveld uitgevochten waardoor men beide geen grote kansen creëerde. Een snelle counter van Joure leidde dan ook de 1-0 in. Delfstrahuizen was in de aanval met teveel man voor de bal, de ruimte werd door de snelle buitenspeler van Joure dan ook prima benut. Hij schoof de bal tussen de keeper Cas Wind door. Deze tegenslag wekte geen paniek op bij Delfstrahuizen. Een combinatie tussen Finn en Ditmer werd dan ook door laatstgenoemde prachtig afgerond wat leidde tot 1-1. Een schot van zo’n 20 meter was onhoudbaar voor de keeper. Vlak voor rust werd een fout op het middenveld van Delfstrahuizen helaas genadeloos afgestraft. Een pass van Sanne werd onderschept en vervolgens feilloos in de bovenhoek geschoten. Gelijk na de 2-1 daarna zorgde de gevaarlijke buitenspeler van Joure met een individuele actie de ruststand op 3-1. De defensie van Delfstrahuizen gaf nauwelijks weerstand waardoor de buitenspeler zo kon doorlopen en de bal laag in de hoek schoot. Vlak voor rust kreeg Delfstrahuizen nog wel een enorme mogelijkheid op 3-2. Een corner werd bij de tweede paal op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald waardoor de stand 3-1 bleef. Deze ruststand was dan ook enigszins geflatteerd. Wel moet vermeld worden dat Joure uiterst effectief met hun kansen omging waar Delfstrahuizen goede kansen of mogelijkheden tot kansen onbenut liet.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. In tegenstelling tot de eerste helft kon Delfstrahuizen niet veel creëren waardoor de stand te lang 3-1 bleef. Na het eerste gedeelte van de tweede helft probeerde Joure de wedstrijd op slot te gooien door iets aanvallender te gaan spelen. Een scherpe counter via Sanne van der Avoird werd knap ingetikt bij de eerste paal door Finn Bakker. De spanning was terug in de wedstrijd. Helaas kon Delfstrahuizen niet doordrukken en zorgde Joure in een kort tijdsbestek voor de 4-2 en de 5-2. Op identieke wijze wist Joure met een twee simpele steekpass de aanvallers vrij voor de keeper te zetten waardoor Joure snel een duel op sloot gooide. In de laatste minuut zorgde Joure ook nog voor de 6-2 waardoor Delfstrahuizen met een grote nederlaag terug naar huis kon keren. De conclusie van de wedstrijd was dat Joure erg effectief met de kansen omging waardoor Delfstrahuizen telkens achter de feiten aan liep. Volgende week speelt de O15 een uitwedstrijd tegen nummer 3 Irnsum O15-1.

Scoreverloop:
1-0 SC Joure
1-1 Delfstrahuizen (Ditmer Slump)
2-1 SC Joure
3-1 SC Joure
3-2 Delfstrahuizen (Finn Bakker)
4-2 SC Joure
5-2 SC Joure
6-2 SC Joure

Opstelling:
Cas Wind, Indy Abma, Aaron Luiten, Jurre Bangma, Hidde Dijkstra, Jurre Koopman, Finn Bakker, Ditmer Slump, Sanne van der Avoird, Nils Reitsma, Tymen van Stralen

Wissels: